Veelgestelde vragen

Zoekresultaten

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Hier vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Wat zijn de abonnementsvoorwaarden?
Bekijk hier de abonnementsvoorwaarden van de Meppeler Courant.

Ons privacy statement leest u hier.
Wat zijn de abonnementstarieven?
Tarieven per 1 november 2021:

Compleet-abonnement
Per maand: € 18,75
Per kwartaal: € 54,25
Per halfjaar: € 107,25
Per jaar: € 211,-

Digitaal-abonnement
Per maand: € 10,-
Per kwartaal: € 30,-
Per halfjaar: € 52,-
Per jaar: € 104,-

PREMIUM-abonnement
Per maand: € 8,99

Bij betaling per bankoverschrijving geldt een toeslag van € 2,-. Wilt u overstappen naar betaling per automatische incasso, dan maken we dat graag voor u in orde. Bel ons op 088-8002071 of stuur een e-mail naar contact.nieuwsbladen@mediahuisnoord.nl.
Wat zijn de bezorgtijden van de Meppeler Courant?
We streven ernaar om de abonneekrant op maandag, woensdag en vrijdag uiterlijk om 18.00 bij u te bezorgen.
Hoe kan ik een bezorgklacht melden?
U vindt hier twee mogelijkheden om een bezorgklacht door te geven. Het kan via uw account en u heeft de mogelijkheid om uw klacht zonder account door te geven.
Wat gebeurt er met mijn bezorgklacht?
Een klacht of opmerking over de bezorging komt de eerstvolgende dag op de looplijst van de bezorger te staan. In de meeste gevallen is dit voldoende om de bezorging de volgende dag te herstellen. Daarom is het van belang dat u elke bezorgklacht zo spoedig mogelijk meldt.
Ik heb een bezorgklacht ingediend. Krijg ik de krant nabezorgd?
Wanneer u de klacht voor 19.30 uur indient, streven wij ernaar om u de krant na te bezorgen op dezelfde avond tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Maakt u een melding na 19.30 uur dan ontvangt u de krant per post.
Mijn krant wordt soms niet bezorgd, wat kan ik hieraan doen?
Wanneer uw krant niet of te laat wordt bezorgd kunt u hier een melding van maken. Ook als u een verkeerde krant heeft ontvangen verzoeken wij u dit te melden. Een correcte bezorging heeft onze prioriteit, uw melding helpt ons bij het herstellen van een bezorgfout.
Ik heb een bezorgklacht over de huis-aan-huiskrant.
Woont u in het verspreidgebied en heeft u een klacht over de bezorging van de huis-aan-huiskrant? Dan kunt deze u via het klachtenformulier op de website indienen. Uw klacht wordt rechtstreeks gedeeld met de verspreider om zo de dienstverlening te verbeteren.
Ik wil mijn bezorgklacht wijzigen of intrekken
Heeft u een bezorgklacht doorgegeven maar is de krant toch wel bezorgd? Geef dit s.v.p. door aan ons KlantenContactCentrum via 088 800 2071.
Ik wil bezorger worden.
Fijn dat u bezorger wilt worden! Mediahuis Noord is regelmatig op zoek naar nieuwe bezorgers. Kijk op bezorgdekrant.nl voor meer informatie en de vrije wijken.
Hoe kan ik een naamswijziging doorgeven?
Voor het wijzigen van uw naamgegevens verzoeken wij u contact op te nemen met ons KlantContactCentrum via 088-8002071 of per e-mail via contact.nieuwsbladen@mediahuisnoord.nl
Waar kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?
Wilt u van een ander rekeningnummer betalen? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door via ons KlantenContactCentrum op 088 800 2071.
Hoe kan ik een wijziging doorgeven?
Uw gegevens kunt u zelf aanpassen via uw MC-account. Tevens kunt u dit doorgeven aan ons KlantenContactCentrum via 088 800 2071 of per mail aan contact.nieuwsbladen@mediahuisnoord.nl
Ik ga verhuizen, hoe geef ik mijn nieuwe adres door?
U kunt uw nieuwe adres zelf doorgeven via uw MC-account. Tevens kunt u dit doorgeven aan ons KlantenContactCentrum, telefonisch via 088 800 2071 of per mail aan contact.nieuwsbladen@mediahuisnoord.nl
Wanneer moet ik een verhuizing doorgeven?
Bent u verhuisd of gaat u binnenkort verhuizen? Geef zo snel mogelijk uw nieuwe adresgegevens aan ons door.
Welke service bieden jullie als ik op vakantie ga?
Op vakantie, maar geen zin in een volle brievenbus? De krant past zich aan bij uw vakantieplannen. U kunt de bezorging tijdelijk onderbreken, hierbij kunt u de krant digitaal blijven lezen.
Ik wil mijn vakantie doorgeven.
U kunt zelf uw vakantie doorgeven via de Vakantieservice op deze pagina. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons KlantenContactCentrum via 088 800 2071.
Ik ga op vakantie, kan ik de app blijven gebruiken?
U kunt altijd de digitale krant lezen in de Meppeler Courant-app, ook als u de bezorging van de papieren krant tijdelijk heeft onderbroken. Voor het downloaden van de digitale krant is wifi of een dataverbinding nodig. Indien u de krant eenmaal heeft gedownload kunt u deze ook offline lezen.
Hoe kan ik een onderbreking wijzigen of annuleren?
Wilt u een wijziging doorgeven in uw onderbrekingsservice of deze annuleren? Neem dan contact op met ons KlantenContactCentrum via 088 800 2071.
Ik heb een proefabonnement, mag ik gebruik maken van de onderbrekingsservice?
Proefabonnees kunnen helaas geen gebruik maken van onze onderbrekingsservice.
Wanneer start mijn abonnement?
Uw abonnement start zo snel mogelijk. Binnen drie werkdagen nadat u zich via deze website heeft aangemeld, krijgt u de eerste krant in de bus of toegang tot uw digitale krant. Bovendien ontvangt u een welkomstbrief met daarin alle informatie over uw abonnement.
Stopt mijn abonnement automatisch?
Uw abonnement stopt niet automatisch, deze geldt tot wederopzegging. Een opzegging moet minimaal één maand voor het verstrijken van de lopende betaalperiode bij ons binnen zijn. Lees hier de volledige voorwaarden.
Hoe kan ik een abonnement beëindigen?
Wilt u uw abonnement opzeggen? Wij vinden het jammer dat u dit overweegt. Houdt u rekening met de opzegtermijn van één maand. Wij helpen u graag bij ons KlantenContactCentrum, van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur via 088 800 2071.
Kan ik de Meppeler Courant ook digitaal lezen op bijvoorbeeld mijn telefoon of tablet?
Als abonnee heeft u met de Meppeler Courant-app onbeperkt toegang tot onze digitale editie. U leest de krant in zijn vertrouwde, herkenbare vorm op uw scherm en kunt op ieder artikel inzoomen. U kunt artikelen ook downloaden.
Waarom moet ik een MC-account aanmaken?
Om gebruik te maken van de digitale diensten van de Meppeler Courant heeft u een MC-account nodig. Dit account kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het doorgeven van uw vakantie of om online een bezorgklacht te melden.

Daarnaast heeft u met uw MC-account toegang tot de digitale krant via de app voor tablet en smartphone en alle PREMIUM-artikelen op meppelercourant.nl.
Kan ik mij aanmelden met verschillende e-mailadressen?
U kunt uw MC-account slechts met één e-mailadres registreren en aanmelden.
Ik kan niet inloggen.
Heeft u nog niet eerder ingelogd? Maak dan eerst een account aan via de knop Registreren.

Indien u wel een account heeft maar niet meer kunt inloggen, kunt u het beste een nieuw wachtwoord aanvragen. Hiervoor klikt u op de knop 'Wachtwoord vergeten' op het inlogscherm.

Heeft u een account maar deze nog niet gekoppeld aan uw abonnement, ga dan naar het startscherm en klik op 'Abonnement koppelen'. Hier koppelt u uw abonnement met uw postcode, huisnummer en de laatste drie cijfers van uw rekeningnummer.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ons KlantenContactCentrum via 088 800 2071.
Ik wil graag een artikel uit een oude krant teruglezen, hoe doe ik dat?
U kunt alle uitgaven van Mediahuis Noord inzien die ouder zijn dan 4 weken.
Ga naar www.dekrantvantoen.nl
Wat houdt de nieuwsbrief in en hoe kan ik deze ontvangen?
Met de wekelijkse nieuwsbrief van de Meppeler Courant blijft u op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de week. Inschrijven kan via deze link.
Wanneer is de digitale krant beschikbaar?
De digitale krant is vanaf de volgende tijdstippen te lezen:
Maandag: 13.00 uur
Dinsdag (huis-aan-huis): 7.00 uur
Woensdag: 13.00 uur
Vrijdag: 15.00 uur
Ik wil de redactie attenderen op een item of een tip geven.
Tips zijn altijd van harte welkom! Vermeld duidelijk uw naam, telefoonnummer of e-mailadres zodat de redactie eventueel contact op kan nemen voor aanvullende vragen. Wanneer u foto’s meestuurt dient het auteursrecht bij de inzender te berusten.

Wilt u de redactie uw mening geven over een artikel dan kunt u een mail sturen naar meppelercourant@ndcmediagroep.nl of bellen met 088-800 4650
Mijn vraag staat hier niet tussen.
Wij helpen u graag verder bij ons KlantenContactCentrum, 088 800 2071.